Aktuális‎ > ‎Médiavisszhang‎ > ‎

ÚJ SZÓ - Bod Péter könyvtárhasználati verseny a kassai ipariban – ötödször

Dávid Kovács, 2015. márc. 13. 1:12

NÉMETI RÓBERT

Kassa. A Szakkay József Szakközépiskola diákjai közel tíz éve vesznek részt a Magyarországról indult Bod Péter könyvtárhasználati versenyen, melyet 2010 óta az iskolai könyvtárban rendeznek meg.

A verseny a tanulók műveltségét, szövegértését, logikáját, valamint kreativitását fejleszti. Az első fordulóban 34 iparista és 6 gimnazista vett részt. A könyvtárhasználati verseny kassai kezdeményezője Fülöp Éva volt, aki tizenötödik éve vezeti a mintegy 15 ezer kötetet tartalmazó bibliotékát. „Eleinte elmentünk a magyarországi versenyekre, 2010 óta pedig már az ipariban szerveztük meg a vetélkedőt. Egyre több gyerek kapcsolódik be. 2010-ben csupán 15-en jelentkeztek, az idei versenyen már negyven tanuló indult. Ez a verseny megtanítja a gyerekeket a könytárban való tájékozódásra, a bibliotékai kódok olvasására, valamint a logikus gondolkodásra” – nyilatkozta lapunknak Fülöp Éva.

A kassai Szakkay József Szakközépiskola könyvtára a kilencvenes évek elejétől működik. Az állandóan bővülő könyvállomány listáját modern, online archiváló rendszerrel kezelik. „Csak beszkennelem a vonalkódot, és azonnal tudom, melyik könyvet hol találom. Rengeteg olyan múzeális értékű kötetünk is van, amely egyedivé teszi az ipari szakközépiskola könyvtárát” – jegyezte meg a könyvtáros. A verseny második fordulóját április 28-án rendezik meg az ipari könyvtárában, pár nappal később kihirdetik a három győztes csapatot. A dobogósok könyvcsomagokat és oklevelet kapnak.


Forrás: http://ujszo.com/napilap/regio/2015/03/05/bod-peter-konyvtarhasznalati-verseny-a-kassai-ipariban-otodszor
Comments