Fontos tudnivalók 2021. május 10-től

A COVID-automata értelmében (rózsaszín fázis), 2021. május 10-től megkezdődik a tantermi oktatás órarend szerint az 1-3. évfolyam számára.

További feltételek:

1.    A belépéskor nem kell teszteredmény sem a diáknak, sem az alkalmazottaknak.

2.    A szülőknek sem kell teszteredménnyel rendelkezniük, csupán egy becsületbeli nyilatkozatot adnak be az edupagen, amelyben igazolják, hogy vírusmentes környezetből jöttek (ehhez a útmutató a következő linken található: http://help.edupage.sk/?lang_id=2&p=u38%2Fu178%2Fu2046&fbclid=IwAR0k4V_zpRBFKh_HUQP4Pk_jOFN1o6l583QeAfmmheG0QKi6ZvAdBXwuKTg ).

3.    A 18 éven felüli diákok is egy becsületbeli nyilatkozatot adnak le a vírusmentességről. (útmutató: http://help.edupage.sk/?lang_id=2&id=u2048&from=u1%2Fu1627&fbclid=IwAR0pGsr2LmyFlzBYsiv_Das8hRD-PmtZCKYwIR6ilmRXjfeNeiKaOyT5d9U )

4.    Tisztelettel kérjük a szülőket, minden változásról (betegség, karantén) értesítsék gyermekük osztályfőnökét.

 

A kollégiumot érintő feltételek

A COVID-automata értelmében a rózsaszín fázis 2021. május 10-től kezdődik, ezért a kollégium csak hétfőn nyithat. A diákok 14.00 órától foglalhatják el szobáikat.

1.    A belépéskor nem kell teszteredmény sem a diáknak, sem az alkalmazottaknak.

2.    A szülőknek sem kell teszteredménnyel rendelkezniük, csupán egy becsületbeli nyilatkozatot adnak le, (8-as melléklet) amelyben igazolják, hogy vírusmentes környezetből jöttek.

3.    A 18 éven felüli diákok is egy becsületbeli nyilatkozatot adnak le a vírusmentességről. (10-es melléklet)

 

 

Egyéb tudnivalók:

·         május 10-én az épületben felvételi vizsga zajlik, a felvételizők az aktualizált minisztériumi irányelv szerint teszt nélkül léphetnek be az iskolába.

Köszönjük a megértést és az együttműködést.

Mindenkinek jó egészséget kíván

az iskola igazgatósága.A mellékletek itt letőlthetők:
*************************************************************************************************************************

FIGYELEM!

A 2021/2022 – es tanévre a kollégiumba való felvételihez szükséges űrlap (kérvény) a Kollégium / Kollégiumi dokumentumok címszó alatt található.


***************************************************************************************************************

A legújabb Acéltoll, a 2021 -es év 1. száma már elérhető!

Megnézem

Magyar nyelvű weboldalSzlovák nyelvű weboldal

Üdvözlünk az "IPARIBAN"

Egy vérbeli magyar szakközépiskola Kassa központjában, amely 147 éve mindig megfelelő választ tudott adni a kor kihívásaira! Egy olyan oktatási intézmény az elgépesedett és elidegenedő világban, amelynek jelmondata és célja: Emberség és szakértelem! A jövőkutatók állítása szerint, aki az elkövetkező 20 évben a munkaerőpiacon érvényesülni akar, annak elsősorban a digitális világ kihívásaival kell szembenéznie és megküzdenie.

A kassai ipariskola mindig is sokoldalú képzést biztosított a diákok számára. Rohamosan változó világunkban ehhez az alkalmazott informatika, valamint a szakma alapos ismeretére van szükség. A siker érdekében mind a szakmai, mind a közismereti tantárgyak területén a kreatív gondolkodásra, a problémamegoldó készségre és a hatékony csapatmunkára helyezzük a hangsúlyt.

Célunk elérése érdekében, válaszként a modern technológiai elvárásokra, a hagyományos elektrotechnika, gépészet, irányítástechnika és informatika szakokat egyesítettük, és egy összevont mechatronika szak keretébe foglaltuk. Itt diákjaink megismerkednek a CNC programozás, a virtuális térben való tervezés, a PLC programozás alapjaival és a 3D nyomtató eszközök használatával is. A gyengeáramú villamos mérések a kor kihívásának eleget téve számítógépek segítségével történnek. Az erősáram iránt érdeklődő diákok elektrotechnikai szakosító vizsgát tehetnek.

Mindemellett, egy újfajta képzés lehetőségeként az ipariban műszaki líceumot nyitottunk, ahol a legújabb irányzatoknak megfelelően az informatika alapvető ágazataival ismertetjük meg a diákokat. Itt gyakorlati készségeket szerezhetnek a számítógépek és a hálózatok felépítése, a Python programozás, a webfejlesztés, és az adatbázis-kezelés területén. Továbbá betekintést nyernek a Lego robotok, a mobilprogramozás és a java programozás világába is.

Mindkét műszaki szakon kipróbálhatják az ARDUINO mikrokontroller, a MicRobit és a Raspberry Pi mikroszámítógép vezérlését.

A kereskedelmi akadémia tanulói a jövő vállalkozói lesznek, őket erre igyekszünk felkészíteni. A gyakorlati foglalkozásokon diákjaink ötleteket gyűjthetnek és útmutatást kapnak egy későbbi saját vállalkozás működtetéséhez, ezzel fejlesztve döntéshozói, együttműködési és vállalkozói készségeiket. Később az itt szerzett tudást akár a munkaerőpiacon, akár önálló vállalkozóként is kamatoztathatják!

Iskolánkban az oktatás és a szakképzés anyanyelven történik, emellett tanulóink szlovák nyelvből az országos követelményeknek megfelelő magas szintű képzésben részesülnek, idegen nyelvként pedig az angolt vagy németet választhatják. Angol nyelvből lehetőségük nyílik emelt szintű érettségi vizsgát is tenni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a nyelvtudás ma elengedhetetlen feltétele az érvényesülésnek, a szakmai karrier építésének. Ezt a célt szolgálják egyebek közt az Erasmus program külföldi gyakorlati képzései is, melyeken a fiatalok tökéletesíthetik általános és szakmai idegennyelvtudásukat, ami nagy előnyt jelenthet későbbi sikereikhez az élet bármely területén.

Az alapos szakmai képzés mellett nagy hagsúlyt fektetünk tanulóink általános műveltségére is. Ennek is köszönhetően - bár nem minden egykori iparista a szakmájában helyezkedik el – hoszzú évtizedek óta szinte nincs munkanélküli végzős diákunk!

Jelszavunk:

Értékteremtő és élményalkotó oktatás a kassai ipariskolában!
 
LVD

 
      http://www.kosiceitvalley.sk/          


http://www.szulofold.hu/

1. óra 
2. óra 
3. óra 
4. óra 
5. óra 
6. óra 
7. óra 
8. óra 
9. óra 
7:30 - 8:15
8:25 - 9:10
  9:20 - 10:05
10:25 - 11:10
11:20 - 12:05
12:35 - 13:20
13:25 - 14:10
14:15 - 15:00
15:05 - 15:50

 Nyitvatartási idő:

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

07:30 - 12:15
14:15 - 15:00
07:30 - 12:45
14:45 - 15:15
07:30 - 12:45
  14:00 - 15:00
07:30 - 15:15

ZÁRVA