Iskolánkról‎ > ‎Projektek‎ > ‎

Nyelvi laboratórium


A Szakkay József Szakközépiskola 12 új számítógéppel gazdagította gépparkját a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Alapítványtól elnyert pályázati támogatás jóvoltából.

A támogatásnak köszönhetően most már teljesen felújítottuk iskolánk nyelvi laboratóriumát az eredményesebb tanítási módszerek alkalmazása céljából, különös tekintettel a kötelező érettségi tantárgyakra.

Az előző 2018/2019-es tanévtől az írásbeli érettségi vizsga része az ún. értő szöveghallgatás mind az idegen nyelvek (angol, német), mind a szlovák nyelv esetében, ami több hangfelvétel meghallgatását és a hallott szöveg értelmezését jelenti a vizsgázó számára. (Eddig csak az idegen nyelvi tesztekben fordult elő ez a feladattípus, és az eredmények értékelése alapján megoldásuk kevéssé volt sikeres.)

A tanulók érettségi eredményeinek javítása érdekében alakítottunk ki az informatikai eszközökkel felszerelt nyelvi laboratóriumot  (számítógéppel, monitorral). Az érettségi vizsgára való felkészítést, reményeink szerint, az említett modern elektronikai eszközökkel eredményesebbé tehetjük.


Köszönjük Támogatónknak, hogy hozzájárult a Szakkay József Szakközépiskola fejlődéséhez.

Comments