Szakok‎ > ‎

Elektrotechnika

Szakközépiskolai érettségivel végződő négyéves szak

2675 M00- Elektrotechnika

Felvételi követelmények: 

Felvételi vizsga – magyar nyelv és irodalom, szlovák nyelv és szlovák irodalom, matematika

FIGYELMEZTETÉS !

Erre a tanulmányi szakra csak orvos által igazolt, megfelelő egészségügyi állapotú diákok jelentkezhetnek. Bizonyos egészségügyi problémák /pld. epilepszia, farkasvakság,.../ korlátozzák a munkavállalási lehetőségeket, esetleg a további érvényesülést. 

Profil: 

Akit magával ragadott az elektrotechnika csodálatos világa, e szakon belül lehetőséget kap nem csak az alapok elsajátítására, de magasabb célok elérésére is. Feladatok megoldásával fejlesztheti logikus gondolkodását, áramkörök megszerkesztésével, berendezések összeállításával pedig konstrukciós képességeit, kézügyességét és fantáziáját. Mindehhez természetesen kihasználja az IKT adta lehetőségeket. Mivel diákjaink megismerkednek az európai szabványokkal is, bővülnek munkavállalási lehetőségeik.Azonos arányban kapnak képzést a gyengeáramú elektronika és az erősáramú elektrotechnika szakágazataiban /analóg és digitális elektronika, szabályozási technika, villamos gépek és berendezések, elektroenergetika, teljesítményelektronika/.

Továbbtanulás: 

Műszaki irányzatú egyetemek Szlovákiában és Magyarországon,...

Munkalehetőségek: 

Tervezőirodák technikusa, erőművek, elosztóállomások, váltóállomások, villamos berendezéseinek szerelője vagy karbantartója, vasúti hálózatok karbantartója,...

A távolabbi járásokból érkezők számára kínáljuk fel saját kollégiumunkat, kétágyas, fürdőszobás lakrészekkel. Ez a város nyugati részén (az Optima üzletközponttal szemben) található (Jedlik utca). Bővebben itt.